Belgische handgemaakte water kefir.

Tibicos is een ongepasteuriseerde, suikerarme, additievenvrije, artisanale water kefir geproduceerd in Brussel!

 SHOP HERE ! Tibicos Apple Ginger

Appel - Gember

Het perfecte evenwicht tussen de zoetheid van de Belgische appel en de kruidigheid van de gember.

Lees meer.

Tibicos Lemon Mint

Munt - Citroen

Een verfrissende smaak van de zomer ! 

Learn more.


KRIJG DE JOUWE !


Tibicos Forest fruits

  Forest fruits

Nature at its berry best! Frambozen, bosbessen en hibiscus.

Learn more. 

tibicos., natuurlijke booster voor uw immuunsysteem!
One tibicos a day, keeps the doctor away !

Highly probiotic

Rijk aan probiotica

Water kefir is een van de beste bronnen van natuurlijke probiotica. Het versterkt je immuunsysteem en reguleert je spijsvertering.

100% organic

100% BIO

Al onze ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd. Wij werken alleen met de beste producten, en altijd 100% biologisch !

Low in sugar / Faible en sucre

Laag suikergehalte

Water kefir wordt verkregen door gisting, waarbij de suiker door de kefirkorrels wordt verbruikt. Onze drank is dus suikerarm.

Handmade in Belgium

Made in Belgium

Onze drank wordt op traditionele wijze in Brussel geproduceerd en lokaal verdeeld. Wij steunen de Belgische producenten en verkopers en moedigen de kortsluiting aan.

Kefir, wat is dat?

Water kefir is een probiotische drank die wordt gemaakt door een vloeistof te laten gisten in de aanwezigheid van kefirkorrels, ook wel “tibicos” genoemd.

De oorsprong van kefirkorrels is nog niet vastgesteld, maar de meeste theorieën gaan ervan uit dat zij hun oorsprong vinden in Mexico, waar zij groeien op de bladeren van de Opuntia-cactus.

Tibicos zijn stammen van bacteriën en gist die, wanneer zij in een suikeroplossing (bv. vruchtensap) worden geplaatst, een gisting op gang brengen waarbij het grootste deel van de suiker wordt verbruikt. Na één tot twee dagen gisting worden de korrels eruit gehaald en wordt de vruchten kefir gebotteld.

Onze drank is niet gepasteuriseerd, waardoor de micro-organismen en dus de vele voordelen van de drank bewaard blijven. Daarom kunnen de smaak en het bruisen na verloop van tijd iets veranderen. Deze gisting wordt sterk vertraagd wanneer de drank bij lage temperatuur wordt bewaard. Het is daarom raadzaam uw Tibico's in de koelkast te bewaren.  

Water kefir wordt al eeuwenlang gebruikt als medicinale drank. Kefir is een van de beste bronnen van natuurlijke probiotica en kan tot 40 verschillende heilzame stammen bevatten. Dit zeer probiotische middel versterkt uw immuunsysteem en reguleert uw gehele spijsvertering.

Ze praten over ons !